Contact : +32 89 32 88 55 of info@construx.be

Vaste mallen voor duikerelementen
Project // België

icon product

12 mallen voor de prefabricatie van 2,5m lange duikerelementen

Deze worden gelegd langs de spoorlijnen van het Gewestelijk Expres Net (GEN) rond Brussel.

De kokers worden rechtopstaand gewapend, bekist, gestort en ontkist.

Tijdens het ontkisten worden de elementen, door het gelijktijdig gebruik van 2 rolbruggen, in de lucht 90° gedraaid waarna ze gestockeerd kunnen worden zoals ze later getransporteerd en geplaatst moeten worden.

De buitenbekistingen zijn in 2 en soms in 3 delen die elk apart achteruit kunnen rijden. De binnenbekistingen zijn allemaal strak en recht en krimpen niet.

Ze worden enkele uren na het betonneren recht omhoog uit het element getrokken, net op het moment dat het beton voldoende vormvast geworden is en toch nog niet teveel aan de mal kleeft tengevolge van de uitharding. De buitenbekisting wordt pas ’s nachts open gereden waarna de elementen ontkist kunnen worden. Het voordeel van dit procedé is een enorme tijdsbesparing want zodra de binnenkernen ontkist zijn kunnen deze opnieuw gewapend worden en ’s ochtends duurt het dan ook maar enkele uren vooraleer de 12 vormen opnieuw stortklaar zijn gemaakt.

De inzetstukken voor de tand- en groefverbinding zijn 100% maatvast zodat de rubberen dichting na het ontkisten probleemloos op de betonnen tand kan aangebracht worden.

Omwille van de langdurige inzet van de mallen is op iedere bekisting bovenaan en volledig rondom een stalen werkvloer met rugleuningen en toegangsladder aangebracht.

Gallery